Ekstra
Magazyn
Ekstra Magazyn

Najlepsze teksty z całej Polski, w każdy piątek dla wszystkich prenumeratorów Cyfrowych. Poznaj Ekstra Magazyn

Lody z Zielonej Góry na trzecim miejscu w kraju

Czytaj dalej
Fot. Martyna Polak
Natalia Dyjas

Lody z Zielonej Góry na trzecim miejscu w kraju

Natalia Dyjas

Andy Staniek do Zielonej Góry wrócił z trzecią nagrodą za pyszne lody rzemieślnicze. Teraz swe umiejętności sprawdzi w... Bolonii!

Andy Staniek choć ma dopiero 22 lata, o lodach rzemieślniczych wie niemal wszystko. Swoje umiętności zdecydował się sprawdzić w konkursie Gelato World Tour. I... wrócił z niego z trzecią nagrodą i awansem do zmagań w Bolonii!

- Nasza lodziarnia istnieje już dziesięć lat - mówi Andy, menadżer zielonogórskich lodziarni all’Angolo, twórca zwycięskich lodów. - Wszystko zaczęło się na ul. Krawieckiej, tam moi rodzice od początku robili lody rzemieślnicze. A ja podtrzymuję ten biznes rodzinny. Zaczynałem od zaplecza, zmywaka, kelnerowania, a teraz zarządzam już całymi ekipami i produkcją. Od początku mi się to podobało...

Czytaj w piątek, 19 maja, w "Gazecie Lubuskiej" I w serwisie plus.gazetalubuska.pl

Tutaj się czyta. Bez reklam.

Tak jak w kiosku. Kupując prenumeratę cyfrową, możesz czytać codzienne wydanie Gazety Lubuskiej.

Co zyskujesz:

  • dostęp do wszystkich treści Gazety Lubuskiej
  • codzienne e-wydanie Gazety Lubuskiej
  • artykuły, reportaże, wywiady i multimedia
  • co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu
Natalia Dyjas

plus.gazetalubuska.pl

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2017 Polska Press Sp. z o.o.

Monitorujemy anonimowo aktywność na stronie, korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.