Kulinarne Szlaki. Chata rybacka w Wojnowie

Czytaj dalej
Fot. Mariusz Kapała
Marek Białowąs

Kulinarne Szlaki. Chata rybacka w Wojnowie

Marek Białowąs

Małgorzata Koza stare przepisy na potrawy z ryb zebrała od tutejszych gospodyń

- Mieliśmy po 17 lat, gdy na obozie harcerskim Grzesiek powiedział, że się ze mną ożeni - mówi Małgorzata Koza z Rybackiej Chaty w Wojnowie. - Wtedy trudno było w to uwierzyć, a jednak stało się, jak mówił.

Grzegorz i Małgorzata Koza od czterech lat prowadzą małą firmę. Sprzedają ryby z wojnowskich jezior przygotowane na różne sposoby. Ryba na kwaśno, pasztet rybny, paprykarz.

Czytaj w piątek , 7 lipca, w „Gazecie Lubuskiej” i w serwisie plus.gazetalubuska.pl

Węgorz parowany po rybacku to potrawa prosta, ale szlachetna, znana w Wojnowie od wieków- mówią Małgorzata i Grzegorz Koza
Marek Białowąs

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2022 Polska Press Sp. z o.o.