Jarosław Miłkowski

Mięso wieprzowe czasem może być nawet z... indyka

Mięso wieprzowe czasem może być nawet z... indyka Fot. Archiwum "GL"
Jarosław Miłkowski

Inspekcja handlowa przebadała mięso w naszych sklepach. Czy mamy się bać?

Jesteście pewni, że w szale przedświątecznych zakupów kupujecie dobre mięso? Inspekcje handlowe w całej Polsce sprawdziły, jaka jest jego jakość. Wyniki nie wyszły najlepiej.

Z danych kontrolerów wynika, że niemal do co czwartej partii mięsa można mieć zastrzeżenia.
„Wiele produktów zawierało składniki, których nie powinno mieć, a badania laboratoryjne wykazały na przykład, że mięso wieprzowe garmażeryjne zawierało 60 proc.

CZYTAJ WIĘCEJ:

  • W których sklepach były kontrole?
  • Co wykazały kontrole?
  • Jak rozpoznać zdrową szynkę?
Pozostało jeszcze 91% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.

    już od
    3,69
    /dzień
Jarosław Miłkowski

Jestem dziennikarzem gorzowskiego działu miejskiego "Gazety Lubuskiej". Zajmuję się tym, co na co dzień dzieje się w Gorzowie - opisuję to, co dzieje się w magistracie, przyglądam się miejskim inwestycjom, jestem też blisko Czytelników. Często piszę teksty o problemach, z którymi mieszkańcy przychodzą do naszej redakcji w Gorzowie (Park 111, ul. Sikorskiego 111, II piętro). Poza tym bliskie mi są tematy związane z Kościołem. Od dzieciństwa jestem też miłośnikiem żużla, więc zajmuję się też tą dyscypliną sportu. Gdy żużlowcy rozgrywają sparingi, turnieje szkoleniowe a także jeżdżą w turniejach za granicą Polski, wybieram się tam z aparatem fotograficznym.

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.