Praca w kuchni od kuchni. Tu wszystko podane masz, jak na tacy

Czytaj dalej
Fot. Dariusz Bloch
Katarzyna Piojda

Praca w kuchni od kuchni. Tu wszystko podane masz, jak na tacy

Katarzyna Piojda

Starsza pani co jakiś czas przychodzi do tego bistro. Jej ulubione danie to ozorki. Kiedy kucharki są pewne, że właśnie to danie przyszykują na jutrzejszy obiad, dzwonią do niej i zapraszają.

Chciałam przez parę godzin popracować w kuchni. Planowałam rozpocząć karierę od zmywaka. Kwalifikacje przecież mam. Z domu. Pomywałabym naczynia i tyle. Ale nie wypaliło. Musiałabym wcześniej wyrobić książeczkę sanitarno-epidemiologiczną. - Bez niej nie da się zacząć pracy w kuchni - kwitują kucharki w bistro w centrum Bydgoszczy.

Jak wygląda praca w bistro od kuchni? Czytaj w dalszej części artykułu.

Pozostało jeszcze 94% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 2,46 zł dziennie.

    już od
    2,46
    /dzień
Katarzyna Piojda

Miałam 6 lat, gdy postanowiłam, że zostanę dziennikarką. I tak też wyszło. Piszę o bezrobotnych, bezdomnych, ubogich, czyli o ludziach, którzy znaleźli się na życiowym zakręcie i trudno im z niego wyjść. Samo pisanie w tym przypadku to za mało. Staram się im pomóc. Zajmuję się też tematyką bydgoskiej oświaty. Piszę też do serwisów Regiodom.pl i Regiopraca.pl.

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

plus.gazetalubuska.pl

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2019 Polska Press Sp. z o.o.