Przez żołądek do serca, czyli lekcja lokalnego patriotyzmu w jednej z zielonogórskich szkół

Czytaj dalej
Fot. Natalia Dyjas
Natalia Dyjas

Przez żołądek do serca, czyli lekcja lokalnego patriotyzmu w jednej z zielonogórskich szkół

Natalia Dyjas

Jak połączyć szacunek do regionu z pokazaniem młodym, że posiadanie konkretnego fachu w ręku ma sens? Najlepiej zorganizować konkurs kulinarny z historią polskiej kuchni w tle.

- Poprzez konkurs kulinarny „Polska Kuchnia 100-lecia” i wydarzenia towarzyszące, w tym m.in. wykład naszego gościa specjalnego, Grzegorza Łapanowskiego, chcieliśmy postawić na promocję polskiej i regionalnej kuchni, ale i zaszczepić w młodych adeptach sztuki kulinarnej tego bakcyla gotowania - mówi Piotr Dubec, nauczyciel przedmiotów zawodowych w Zespole Szkół i Placówek Kształcenia Zawodowego w Zielonej Górze, który był organizatorem konkursu.

Konkurs kulinarny z lekcją patriotyzmu w tle. Dlaczego młodzi ludzie z Zielonej Góry decydują się na zawód kucharza? 

Pozostało jeszcze 81% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 2,46 zł dziennie.

    już od
    2,46
    /dzień
Natalia Dyjas

Dziennikarka zielonogórskiego działu miejskiego. Ważne są dla mnie codzienne problemy mieszkańców, sprawy społeczne i kulturalne naszego regionu.

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

plus.gazetalubuska.pl

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2019 Polska Press Sp. z o.o.