Sernik jaglany z musem dyniowym

Sernik jaglany z musem dyniowym

Składniki na 2 porcje

Spód:

Migdały zblenduj, aby je rozdrobnić na mniejsze kawałki, a następnie dołóż daktyle i olej kokosowy i zmiksuj na kleistą masę z widocznymi kawałkami migdałów. Wyłóż dno słoików masą orzechową.

Masa jaglana:

Kaszę ugotuj, by była bardzo miękka. Stosunek: 1 porcja kaszy do 3,5 porcji wody. Odlej wodę z nerkowców i zmiksuj je z 2 łyżkami ugotowanej kaszy na bardzo gładko. Następnie dodaj resztę kaszy, miód lub syropu z agawy, sok z cytryny i ekstrakt z wanilii i zmiksuj ponownie na gładką masę. Wyłóż na przygotowane słoiki z masą orzechową.

Mus dyniowy:

Dynię wysmaruj olejem i upiecz aż zmięknie. Wybierz miąższ i zmiksuj na gładką masę. Dodaj miód i wyłóż na wierzch masy jaglanej.

Smacznego!

ZOBACZ WAGĘ DIETETYCZNĄ z pomocą, której nie tylko zważysz składniki do potraw, ale też sprawdzisz ile mają kalorii i zawartość cholesterolu >>

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.