Sery kozie z Qzko zdobywają nagrody i fanów. Coraz częściej kupujemy sery o różnych smakach

Czytaj dalej
Fot. Eliza Gniewek-Juszczak
Eliza Gniewek-Juszczak

Sery kozie z Qzko zdobywają nagrody i fanów. Coraz częściej kupujemy sery o różnych smakach

Eliza Gniewek-Juszczak

Marcin Wojnowski z zawodu jest optykiem i politologiem. Z sukcesami zajmuje się przetwórstwem mleka koziego.

Mieszkańcy Siedliska pamiętają czasy, kiedy wokół zamku pasły się kozy. To z zamku i kozich serów słynie gmina Siedlisko. Chociaż zamek spłonął w 1945 roku, jego rozmach wciąż robi ogromne wrażenie. Miał cztery skrzydła. Zachował się prostokątny kształt głównego dziedzińca, na którym odbywają się imprezy w ramach corocznego Święta Bzów.

Pozostało jeszcze 92% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 2,46 zł dziennie.

    już od
    2,46
    /dzień
Eliza Gniewek-Juszczak

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

plus.gazetalubuska.pl

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2019 Polska Press Sp. z o.o.