"Spożywczak" z Nowej Soli kształci przyszłych top chefów. Tablica i kreda w szkole już nie wystarczają [GALERIA, WIDEO]
Jeszcze kilka lat temu trudno było o miejsce w firmie dla ucznia na praktykę. Dzisiaj to przedsiębiorcy sami proszą o praktykantów. A oni są coraz lepiej przygotowani do pracy, bo mają w szkołach nowoczesne pracownie.
- To jest recepcja hotelu - pokazuje Iwona Małczak pomieszczenie przy wejściu, podnosząc roletę. - Jest telefon, terminal, czytnik kodów, fax, sejf, szafka na klucze, w której docelowo mają być karty magnetyczne.
Idziemy dalej, zobaczyć pokoje dla rodziny z dziećmi i dwuosobowego. Ale nie jesteśmy w hotelu, to Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 „Spożywczak”, którego dyrektorem jest Iwona Małczak.
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.
już od
3,69 ZŁ /dzień