Tomasz Królikowski: Lubuskie smakuje dziczyzną, runem leśnym i winem

Czytaj dalej
Fot. Piotr Jeske
Dariusz Brożek

Tomasz Królikowski: Lubuskie smakuje dziczyzną, runem leśnym i winem

Dariusz Brożek

Znany kucharz Tomasz Królikowski opowiada o swojej karierze. Odpowiada na pytania, jak smakuje jego rodzinna Przytoczna i nasz region.

Kiedy i dlaczego postanowił Pan zostać kucharzem?

Bardzo wcześnie. Mając siedem lat lubiłem przesiadywać w kuchni i pomagać mamie w pichceniu rozmaitych potraw. Pierwsze kroki w kuchni stawiałem przy pomocy babci i mamy Zaczynałem od podawania poszczególnych składników i mieszania w garnkach, ale kiedy miałem 12 lat wiedziałem, że chcę zostać kucharzem. W kuchni towarzyszyli mi bracia Zbyszek i Marcin, ktorzy także zostali kucharzami i obecnie pracują w Londynie.

Pozostało jeszcze 91% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 2,46 zł dziennie.

    już od
    2,46
    /dzień
Dariusz Brożek

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

plus.gazetalubuska.pl

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2019 Polska Press Sp. z o.o.